Monday, March 10, 2008

IDES OF MARCH

We are reminded of Shakespeare's play Macbeth when the soothsayer gave warning of 'Beware the Eyes ( ides) of March' meaning of course the assassination of the Roman dictator in 44BC. on the 15th of the month.
This March 2008 aptly struck a mighty blow too. A whooping knock out to say the least to the ruling coalition party of BN ( Barisan Nasional) in Malaysia. Shakespeare's phrase or metaphor has come to mean an 'impending doom' or to symbolize political intrigue, murder and a lust for power. Yet what does it mean to us? We decide what we want it to represent.

Already the perceptible signs are there. There is a call for 'restructuring' , 'reinventing' and surely 'retirement' to say the least. The ground swells must develop into a force to bring about an immediate and urgent change and re engineering to make the federal BN government a mighty force to keep phase with the opposition led parties in five states of the federation. UMNO has been the source of strength to the Malays. It cannot wait to procrastinate. It is URGENT that full energy is throttled to revive strength and geared for the next five years. Leadership with beliefs, in no equivocal term must take force to bring about confidence, trust to the thousands of members. Surely a golden anniversary of achievements celebrated recently cannot be left in the doldrums, to flounder in the mire of shortcomings, miscalculations and failed leadership.

Leadership in the new government of five states including Kelantan hopefully will give and keep their promises while assuring fairness to all.

4 comments:

Azizi Ahmad Termizi: said...

Pak Non

Calls for reinvention, restructure, re-branding etc. within BN can only bring good in the long term to the general public. The bottom line is that the 12th General Election has brought about a new political landscape which reflects a maturing nation and democracy.

NGINAP SRENGENGE said...

Pak Non,

BN did play the old tempo : newspapers , tv and radio and also posters.How many of the voters did read the 'propaganda' ,watch the tv and listen to the radio.

Makan pun kalau dok suap yang tu juga kita cepat jemu.

With sms and blogs the young will get much admirations.

Posters juga orang tak terpikat .In Sungai Petani 'Zainuddin Maidin' memenuhi setiap penjuru , tapi Johari sedikit sangat . So that it was.

Selera generasi muda dah berubah ,tapi UMNO tak berubah .Masih dengan gula sekilo ,kain pelaikat dan batik.

Why not we try the next election like that nenek maimon in K/Terengganu ?

NGINAP SRENGENGE said...

Pak Non,

Dalam kempen P12 UMNO banyak sangat bernostalgia.Di Kelantan banyak sangat berhujjah tentang agama...pada hal orang kampong lebih mahir dari TPM dan Khairi tentang agama.PM pula berbohong hutang kelantan 1 billion , pada hal kedah lebih banyak berhutang . Semua itu memakan diri.
Depa kena mula berpolitik secara gentleman.Allah pun tak suka kalau kita ni suka mengada2 tak tentu pasal . Benarkan yang benar dan gitu jugalah sebaliknya.
Depa juga kena pikiaq tentang hidup dan mati,dan barulah seiring dengan doa dalam sembahyang 'tunjuklah kami jalan yang lurus'.

Tazkirah sikit kerana suasana masih panas .Nak tulis dalam blog masih malas2.

Pohon Allah cintakan kita semua.

KotaStar said...

Ya kita pun sedar semua kelemahan itu sebelum 8 Mac 2008. Banyak yang kacau bilau sebelum tarikh nomination day. Itu pun dah jelas tidak sepakatan. Pula ada yang hendak bawak orang pulang ke Kelantan. Ta pikiar pula hendak bawa orang balik ke Kedah? Penang? Perak pun? One track mentality. Akhirnya orang yang balik semua sepakat undi Pas bukan BN . Ha, Ha.
Langsung tak ada campaign oleh 'orang besar' di tempat lain kecuali Trengganu dan Kelantan. Fikir semua selamat. Sekarang tengok. Pos MB di Perlis , Trengganu, Johor, Pahang pun tak confirm lagi sehingga pagi ini.How come?? Mydin pula tak faham kuasa blog.Bukan saja kalah di SP tempat lamanya Merbok pun bungkus.